Sleepless in Växjö

Kan inte somna. Tankarna flyger huller om buller. Vad som ska göras imorgon. Går igenom koreografier och teknikövningar i huvudet. Tänker på vad jag måste plugga på till kursprovet i matte tills på tisdag och onsdag. Att fysikprovet gick dåligt i torsdags så jag måste göra bättre ifrån mig på del 2 av provet nu på torsdag. Att jag ska ha engelskprov på fredag. En jävla massa prov hela veckan alltså. 4 jävla stycken på en vecka, det gör mig arg! Ingen motivation till någonting. Jag vill bara sova men inte ens det kan jag.
Det är härligt att va tonåring nu för tiden....(känn ironin som bara skriker i den meningen)


Will i lose my dignaty

Herre min Jesus vad bra musikalen va! Jag hade kunnat se den flera gånger om, vilket jag ska! Ska nog gå på sista föreställningen när alla är varma i kläderna och ger allt de har. Inte hade jag fattat att detta var ett projektarbete av en kille i 3an på katedral. Jag trodde det var någon sån van gammal gubbe som satt ihop det, men icke! Han hade köpt rättigheter till musikalen och fått låtarna översatt till svenska och allt. Snacka om ambitiöst arbete. Han måste få A+++++++ för den här. Jag fällde både tårar av sorg och tårar av glädje under föreställningen. Så sjukt bra så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Gå och se den befor It's too late!


Premiär

Nu sitter jag och väntar på att aulan ska släckas ner så showen kan börja. Taggad!


Rent

Såg precis filmen Rent eftersom jag ska gå på den musikalen imorgon på Katedral. Hani som är med i den tyckte det var bra om jag såg filmen innan föreställningen imorgon. Den är lite klurig med massa relationer och personer men ooooo så bra den va. Bra musik, bra story, jättebra skådisar. Jag ser verkligen fram emot att se den imorgon! Ni som inte sett den, se den! En musikal om att leva för dagen. Bohem lifestyle med en liten blandning av homosexualitet, aids och dylikt. Inte den typiska musikalen vilket gör den så ball! Dåtidens YOLO lixom.
Nu lyssnar jag på alla låtar igen och har det bra.
Ha en fin fredagskväll!
 

Come on and talk

Usch vad det är hemskt att stänga på jobbet! Jag hatar att va sist där. Det är långa kusliga korridorer med personalrummet i samma ände som det spökar i. INTE kul en mörk kväll. Jag ringer alltid någon för stöd när jag går ock släcker, hur nu det skulle hjälpa ifall brevbäraren (spöket) hoppa fram.
Uschannamej!


Oh my gaad

Fysikprov om en timme. Man kan inte va annat än lite smått nervös.


Chillin

Det är fysikprov imorgon och jag chillar i soffan. Känner mig bra förberedd så ska nog inte plugga sönder mig idag. Värre är det dock för kursprovet i matte nästa vecka. Vissa grejer har vi gått igenom långt innan sommarlovet. Inte en chans att jag kommer ihåg det nu. Men jag försöker så gott jag kan, mer kan jag inte göra..


I to the K to the EA

Jag och mamma tog en sväng till IKEA idag för att skaffa lite mer förvaring. Jag får inte plats med alla kläder i mitt rum så jag ska ha en byrå i vår skrubb/ Walk in closet. Så när jag kom hem så tänkte jag rensa ordentligt. Inte bara bland kläder utan i ett nauttygsbord (vet inte hur det stavas men autocorrect ville ha det så) jag har står i mitt rum full med grejer jag aldrig använder, lådor under sängen med grejer jag aldrig använder. Jag hittade lite roliga saker till exempel mina mjölktänder, min kapsylsamling, alla gymnastik medaljer och det roligaste var mina gamla kärleksbrev ifrån min pojkvän när jag gick i 3an någonting. Med det ur världen så ska nauttygsbordet kastas så jag får lite mer space i mitt rum och mer kuddar än de jag köpte idag ska förgylla min säng så det blir lite hemtrevligt. Excited!


Before i die

Don't you just hate it när man väl skiter i att plugga sina glosor så har man skriftligt förhör!? Det hände på engelskan idag. När man hör läraren säga " dela på bänkarna " så går man in i aktivera-supernärminne-mode och läser igenom glosorna på 30 sekunder. Men som jag påpekat innan så har mitt minne nog blivit sämre på senaste tiden så det funkade inte alls att göra så, jag mindes ett ord av 50. Istället körde jag på öppna-blocket-och-kolla-upp-de-ord-du-behöver-mode. Det kan jag rekommendera i nödsituationer! Jag kunde till och med vända på pappret i blocket utan att läraren märkte något. Cheating skills = approved. Därefter fick jag tillbaka en spökhistoria signerat med ett fint A och sen fick vi göra något jävligt intressant! Vi fick lyssna lite på en föreläsning som handlade om att tänka efter vad man vill hinna göra innan man dör. Vi fick i uppgift sen då att skriva fem egna saker vi vill åstadkomma här i livet. Att fundera på det var faktiskt himla nyttigt. Det gav lixom mer kraft och motivation när man tänkte, det här ska jag bannemej klara av!
Min lista var:
1. Put my heart and soul into my dancing and giving the industry a chance.
2. Return to Canada.
3. Have a family of my own.
4. Find the courage to say all my thoughts.
5. Raise a kangaroo. (Det är en dröm sedan läääänge).
Jag finner ett lugn i att se vad jag vill med mitt liv, det känns som att jag inte borde stressa upp mig för onödiga saker. Jag kan åstadkomma dem i egen takt, när det är läge. No need to rush.
Jag rekommenderar er att reflektera ni med!
I och med detta lugn går jag och lägger mig. Nighty night.


I'm running in the rain

Eftersom jazz prep var inställt idag så tänkte jag att jag kunde ut och springa. Efter maten tänkte jag, nu måste jag låta maten smälta lite, sen blev det bara mörkare och mörkare. Tillslut knyter jag på mig skorna och går ut för att upptäcka att det regnar, ganska rejält! Men ey, ingen har dött av lite vatten tänkte jag. Det gick faktiskt jävligt bra för att inte ha sprungit på ett par veckor. Så jag utökade min runda till och med. När jag närmade mig mina kvarter så körde jag en omväg och så öka jag takten lite. Riktigt skönt va det, nu är det mer kallt, vått och klibbigt.
Dags för en dusch, inte lukta usch...


Feel good

Åh vad jag älskar min gymnasielinje! Jag hade inte passat som annat än naturare. Tänk att jag sitter och ler vissa lektioner för jag tycker det är så kul. Idag var det biologilabb som gjorde mig glad i hjärtat. Vi fick kolla på vårt saliv i mikroskop och kolla på djurcellerna som finns i det. Det är så sjukt intressanta saker jag lär mig om! Jag tog en bild på min cell genom mikroskopet.
Gaah love it!


Tell me the meaning

Idag är en jag-saknar-pappa-dag. Kan aldrig minnas att jag haft det någonsin i mitt liv. Men samtidigt så funderar jag på om jag saknar MIN pappa eller EN pappa.
Jag och min bror skrattade högt när mamma berättade för oss att pappa en gång sagt "Att skaffa barn är livets mening". Menade han verkligen det eller va det ett enkelt knep för att få mamma på kroken? Men i och för sig så har han åstadkommit det, men han kanske skulle utveckla sitt citat lite, till "Livets mening är att skaffa barn och ta hand om dem". Men han gör som han vill och känner för.
Äsch, bort med negativa tankar och fördjupa dig i fysikens värld istället yourso.
Japp så gör jag!


Minne, jag har tappat mitt

Jag har börjat undra hur mkt alkohol jag dricker när jag festar egentligen. Jag kommer inte ihåg de flesta saker på en fest vilket jag gjorde förr. Men jag har också funderat på att mitt minne över lag kanske har blivit sämre. Värt att tänka på!


Födelsedagsmys

Eftersom jag var på korrö på mammas födelsedag så ville vi fira den med en liten middag på PM. Det är inte ofta jag och mamma äter ute men det gör det bara så mycket mysigare när det väl blir av. En gudagod cesarsallad blev det och jag har inte riktigt kunnat släppa den ifrån mina tankar sedan dess. I want more of it!
Overall, supermysigt!


Korrö

Hela klassen åkte till korrö i onsdags och skulle sova kvar till torsdagen. Vi paddlade kanadensare och grillade och busade runt och avslutade kvällen med sanning och konsekvens i hela 4 timmar. Brutala frågor och uppgifter i slutet, men kul va det! Det med paddling var ganska kul då vi gjorde det första gången längs en å eller vad man kallar det. Men sen på kvällen paddlade jag och ett gäng åt andra hållet i ån som sedan öppnade upp sig till en sjö. Vi paddlade till den andra sidan och tillbaka och var borta i två timmar. Det var en stor sjö med andra ord. Känslan av att sitta där i en liten båt mitt i en stor sjö var lite häftigt, och tog man i så gick det skapligt fort också, definitivt något jag vill göra igen!
Det blev inte mycket sova på natten när folk prankade en del. I mitt rum gömde de en väckarklocka som började ringa kl 4 på morgonen, yrvaken försökte jag lokalisera ljudet och stänga av den men det var svårare än man kunnat tro! Några andra i huset trodde det var ett brandlarm och sprang upp. Utterly, utterly wonderfull ändå!


T.M.B

Nej, inte EMD, T.M.B aka Trött Man Blir!
Igår efter min raggalektion satt jag och chilla galet för jag hade igen ork att cykla hem. Men till slut fick jag tummen ur och hoppa på cykeln och trampa iväg. Jag kommer hem och inser att nyklarna ligger kvar på kulturama och att mamma inte skulle komma hem förrän om en timme, så arg och ännu tröttare cykla jag och hämtade mina keys. Inget bra avslut på dagen vill jag lova!


Jobb, möte, audition

Igår var jag på kulturama från kl 11 till kl 8. Snacka om att jag var trött när jag kom hem. Jag hade först tre klasser, följt av ett lärarmöte för att se hur första veckan har gått. Men där va inte kvällen slut utan det var audition till jazz prep med. Jag fick rycka upp mig och fokusera, och förutom att jag är dunderdålig på att göra piruetter så gick nog resten bra. Jag var grymt nervös först, sist jag sökte så gjorde jag det för skojsskull. Men nu vare bloody serious. Men som sagt kändes bra.
Klockan är 8 och det är dags för dans i två och en halv timme.
Go go go!


Tapelytap

Då har jag gått på min första stepplektion. Det var jag, två förtioåringar, två femtioåringar och en sjuttioårig i gruppen. Tjoho va livat det va! Men inte tänker jag sluta för det. Det är kul att få klappra runt lite och förhoppningsvis kan jag föra över det jag lär mig där till andra danser, tex housens footwork.
Imorgon är det hiphop som gäller, kanske en springtur om jag är hurtig. Jag har sovmorgon, två lektioner och slutar då 12.50. Att gå ända till kvällen utan att göra någonting är lite segt, så en liten springtur skadar ju inte. Men hiphop också alltså, det ska bli så kul att få komma igång med den speciellt när det är ny lärare (mr marzu). Han måste leverera på topp! Jag vill ju lära mig loads med nya saker.
Trött som en potatis är jag nu och ska krypa ner tidigt. Kram!


Tagga för ragga

Första raggalektionen,check! Grymt kul att allt sätter igång nu igen. Svettig lektion med många elever är alltid lika trevligt. Jag hinner inte säga mycket mer än så för klockan är tio och jag ska sova då. Jag ska skriva mer riktigt imorgon!


RSS 2.0